Oppsett av Django

Siste versjon av Django vil til en hver tid være tilgjengelig på alle servere. Om du ønsker det er det også mulig å kjøre utviklingsversjonen av Django. Du finner mer informasjon angående det helt nederst på denne siden.

Se for øvrig dokumentasjonen på djangoproject.com for flere detaljer.

Aktiver SSH for kontoen før du setter i gang. Det er mulig å klare seg uten, men denne veiledningen tar utgangspunkt i at du bruker SSH. Etter innlogging bør du sjekke sti til ditt område på serveren ved hjelp av kommandoen nedenfor. Dette er også synlig oppe til høyre i kontrollpanelet.

pwd

Kunder på server2.subsys.no har "/www/BRUKERNAVN" som komplett sti til hjemmeområdet. For alle andre servere er "/home/users/BRUKERNAVN" sti til hjemmeområdet.

1) Opprett et Django-prosjekt

django-admin.py startproject mysite

Navnet "mysite" ovenfor er kun et eksempel. Du står selvfølgelig fritt til å velge noe mer fornuftig/beskrivende.

2) Opprett en fcgi-fil i "www"-katalogen

Det er denne filen webserveren (FastCGI) bruker for å hente ut siden din. Du kan selvfølgelig opprette filene i punkt 2) og 3) i andre kataloger også. F.eks. en underkatalog eller i et subdomene.

cd www
nano mysite.fcgi

Kopier inn følgende i filen mysite.fcgi:

#!/usr/local/bin/python
import sys
import os

# Sti til hjemmekatalog
sys.path.append("/home/users/BRUKERNAVN")

from django.core.handlers.wsgi import WSGIHandler
from flup.server.fcgi import WSGIServer

# Sti til prosjektet som ble opprettet i punkt 2.
os.chdir("/home/users/BRUKERNAVN/mysite")

os.environ['DJANGO_SETTINGS_MODULE'] = 'mysite.settings'

WSGIServer(WSGIHandler()).run()

Endre rettigheter for mysite.fcgi slik at den blir kjørbar

chmod 755 mysite.fcgi

Husk å erstatte "BRUKERNAVN" i eksemplet ovenfor med ditt brukernavn! Legg merke til sti til python: /usr/local/bin/python.

3) Opprett .htaccess-fil i "www"-katalogen

nano .htaccess

Kopier inn følgende innhold

AddHandler fcgid-script .fcgi
RewriteEngine On
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
RewriteRule ^(.*)$ mysite.fcgi/$1 [QSA,L]

4) Generelle råd

Legg merke til at stier må endres og at "mysite" kun er et eksempel på et mulig navn. Du kan selvfølgelig justere det som du måtte ønske. Du trenger ikke kjøre Django i "www"-katalogen. Det kan like gjerne være på et subdomene eller i en underkatalog.

Last ned egen versjon av Django

https://www.djangoproject.com/download/

Du må i tillegg angi sti til Django i fcgi-filen (like etter "import os"):

# Eksempel på sti til Django. Du kan plassere dette andre steder på hjemmeområdet.
sys.path.insert(0, "/home/users/BRUKERNAVN/django")

Ta gjerne kontakt om du har spørsmål!