SSL-kryptering av e-postkonto i Outlook Express

Ved hjelp av kryptering hindrer du at brukernavn/passord sendes i klartekst over Internett.

Viktig! Ikke alle brannmur-konfigurasjoner støtter kryptert forbindelse.

Oppsettet er basert på Outlook Express. Tilvarende informasjon kan også brukes med Outlook (fra MS Office pakken).

1. Start med å klikke på Verktøy -> Kontoer fra menyen

2. Velg e-postkontoen og klikk på Egenskaper

3. Klikk å fanen som heter Avansert

Du vil da få opp et bilde tilsvarende det nedenfor. Kontroller at det er krysset av på SSL-kryptering for innkommende e-postserver. Det skal ikke krysses av på utgående.

4. Klikk deretter på fanen som heter Servere

Du vil da få opp et bilde tilsvarende det nedenfor. Kontroller at du har omtrent samme informasjon registrert.

- Utgående e-postserver må byttes til den som brukes av din Internett-leverandør (Telenor, Tiscale, Tele2 m.fl.). I eksempelet er serveren til Telenor Online kunder brukt.

- Endre Kontonavn slik at det er tilsvarende din e-postkonto

Det er det hele! Ta kontakt om du har spørsmål.